ما در این مطلب به مبحث طراحی دکور مطب دندانپزشکی خواهیم پرداخت. برای انجام همه ی خدمات و طراحی دکوراسیون مثل: طراحی داخلی دکوراسیون فروشگاه، پوشاک، فروشگاهی، دکور فروشگاه و طراحی مغازه و ویترین، دکوراسیون داخلی و ….. می توانید با شرکت دکوراسیون پایا تماس بگیرید.
طراحی دکور مطب دندانپزشکی
معمولاً طراحی مطب دندانپزشکی و به طور کلی فضاهای درمانی به دلیل کاربرد و آنچه افراد در هنگام بیماری تجربه می کنند مورد بی توجهی قرار می گیرد به طوری که افراد ترجیح می دهند با طراحی و اجرای ساده این محیط ها هزینه ها را به حداقل برسانند. اما طراحی نامناسب دفتر، نارضایتی کاربران و مراجعین را به همراه دارد و احساسات ناخوشایندی را در آنها ایجاد می کند.
طراحی صحیح زمانی اهمیت خود را نشان می دهد که تعریف درستی از طراحی مطب دندانپزشکی داشته باشیم و از تفاوت معیارهای طراحی آن با کلینیک دندانپزشکی آگاه باشیم. پس از آن نوبت به ارائه طرحی می رسد که با برنامه ریزی مناسب، جانمایی صحیح فضاها و در نظر گرفتن تمامی استانداردهای لازم، نیاز همه کاربران را برآورده کرده و حس رضایت را برای آنها به ارمغان آورد.
همه این موارد را در این مقاله نوشته ایم و در پایان ایده هایی در این زمینه مطرح کرده ایم، با ما همراه باشید…
چگونه مطب دندانپزشکی طراحی کنیم؟
برای پاسخ به این سوال لازم است تعریف درستی از طراحی مطب دندانپزشکی بدانیم. اما آیا می توان برای طراحی مطب و طراحی کلینیک تعاریف و معیارهای یکسانی داشت یا اینکه بررسی این دو در دسته بندی های جداگانه ضروری است؟ برای پاسخ به این سوالات و بررسی تمامی مطالب مرتبط با طراحی مطب دندانپزشکی با ما همراه باشید.
طراحی مطب دندانپزشکی دقیقا چیست؟
وقتی صحبت از طراحی فضاهای درمانی به میان می آید، منظور ما فقط تهیه مبلمان جدید یا ایجاد تغییرات جزئی در پوشش سطح نیست. بلکه هدف از طراحی، ایجاد محیطی است که علاوه بر زیبایی و آرامش، کارکرد مناسبی نیز داشته باشد.
پس می توان گفت طراحی مطب دندانپزشکی در واقع هر اقدامی برای داشتن مطب زیبا و چشم نواز و در عین حال پویا و کارآمد است.
بهتر است طراحی دفتر کار را از مرحله ترسیم نقشه (دو بعدی) شروع کرده و در نهایت به طراحی داخلی به صورت سه بعدی منتهی شود. در چنین مواقعی با کمک یک متخصص می توان موقعیت، دسترسی و اندازه تمامی فضاها را با دقت بیشتری بررسی کرد و به همه نیازها پاسخ مناسب تری داد.
تفاوت مطب دندانپزشکی با کلینیک دندانپزشکی و طراحی این دو چیست؟
همانطور که می دانید مجوز تاسیس و راه اندازی کلینیک عموما توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از طریق دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه صادر می شود. کلینیک ها می توانند خصوصی، دولتی یا خیریه باشند و هر کلینیک به جز مؤسس، باید یک تکنسین پزشکی مسئول هر شیفت فعال داشته باشد.
اما در اصطلاح عامیانه به فضایی که بیش از دو واحد داشته باشد، دارای فضاهای استاندارد تایید شده و از دستورالعمل های مشخص شده پیروی کند، کلینیک می گویند.
این در حالی است که مطب ها عموما اندازه کوچکتری دارند و تعداد یونیت های دندانپزشکی در آنها معمولا کمتر از دو واحد است. در راه اندازی و طراحی مطب دندانپزشکی معمولا قوانین سختگیرانه ای (مانند مواردی که در کلینیک ها رعایت می شود) وجود ندارد!
برای مقایسه بهتر، به این مثال توجه کنید
وجود تجهیزاتی مانند اتوکلاو کلاس B حداقل 17 لیتری در کلینیک دندانپزشکی 5 واحدی الزامی است و در صورت عدم ارائه این دستگاه پروانه بهره برداری صادر نمی شود. در حالی که در راه اندازی دفتر به دلیل کوچکتر بودن و در نتیجه تعداد مراجعین محدود است، چنین الزامی وجود ندارد و داشتن تجهیزات و فضاهای کاربردی منوط به تامین متراژ مورد احتیاج و بودجه کافی است. اما باید توجه داشت که این بدان معنا نیست که قوانین و دستورالعمل های موجود مهم نیستند.
چرا طراحی مطب دندانپزشکی اینقدر مهم است؟
معمولا مطب های دندانپزشکی فضاهایی کسل کننده و بی روح هستند که به دلیل ماهیت درمانی خود فضایی پر استرس به حساب می آیند. با این حال، روند طراحی آنها در چند سال گذشته بسیار تغییر کرده است و امروزه تأثیر بالقوه فضاهای پزشکی بر سلامت روانی بیماران به طور گسترده پذیرفته شده است.
در طی این تغییرها با کمک علم طراحی داخلی معاصر، فضاهای دندانپزشکی با رنگ های دلپذیر، بافت های جذاب و آثار هنری خوب و ظاهری به خود گرفته و به فضاهایی آرامش بخش و قابل اعتماد تبدیل شده اند.
علاوه بر این، نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که طراحی مطب دندانپزشکی نیز در روند درمان بیماران نقش داشته و می تواند روند بهبودی بیماران را تسریع بخشد. این عامل حتی می تواند رضایت کارکنان و مراجعین را به طور همزمان افزایش دهد.
استانداردهای طراحی مطب دندانپزشکی
طراحی هر مطب با توجه به کاربری و تخصص پزشک مربوطه متفاوت خواهد بود. در طراحی مطب دندانپزشکی، حوزه فعالیت تخصصی دندانپزشک، تعداد مراجعین، محل مطب، تعداد پرسنل و محدوده سنی بیماران از جمله عواملی است که قبل از هر کاری باید در نظر گرفته شود.
مثلا، اگر بیماران شما بیشتر افراد جوان تری هستند، می توانید فضاهایی را با تم رنگی خیلی شاد و پرانرژی در نظر بگیرید. اما اگر بیماران شما از گروه مسن هستند، لازم است از هر نوع اضطراب و شلوغی پرهیز کنید و محیطی روشن و متعادل برای آنها مهیا کنید. دسترسی مناسب به بخش ها، تفکیک صحیح آنها و همچنین استفاده بهینه از فضای موجود از مهم ترین مواردی است که باید به عنوان استانداردهای طراحی دفتر مورد توجه قرار گیرد.
اما آیا می دانید برای داشتن مطب دندانپزشکی استاندارد به چه فضاهایی نیاز دارید؟
بخش های مختلف مطب دندانپزشکی
در طراحی مطب دندانپزشکی حتما به این مسئله توجه کرد که مطب استاندارد دندانپزشکی چه کاربردهایی دارد؟
با دسته بندی این فضاها و دانستن ویژگی های هر یک می توانید برای طراحی آنها برنامه ریزی مناسب تری داشته باشید.
کلا هر مطب دندانپزشکی به سه بخش مهم تقسیم می شود:
- بخش پذیرش و انتظار
- بخش درمان
- بخش خدمات
خدمات دکوراسیون پایا: طراحی دکوراسیون مانند: دکوراسیون داخلی مغازه، پوشاک، طراحی دکوراسیون مطب دندانپزشکی، طراحی داخلی مطب دندانپزشکی و طراحی دکوراسیون داخلی مطب, طراحی دکوراسیون کلینیک دندانپزشکی و …..
جهت انجام تمامی خدمات و طراحی دکوراسیون مانند: طراحی داخلی مطب دندانپزشکی، پوشاک، فروشگاهی، طراحی دکور مغازه پوشاک زنانه، طراحی دکوراسیون کلینیک دندانپزشکی و ….. میتوانید با شرکت دکوراسیون پایا تماس بگیرید.
همچنین می توانید در صورتی که نیاز به مشاوره جهت کسب و کار خود دارید با مشاورین متخصص ما تماس نموده و پروژ ه های خود را به ما بسپارید.
شماره های تماس:
دفتر طراحی
- تهران – یوسف آباد – خیابان ابن سینا – ساختمان آفتاب
- 09121641842– 02188559485
دفتر کارخانه کرج
- کرج – خیابان شهید بهشتی – جنب پل حصارک
- 02634484956 – 09121641842
- واتساپ : 09333695121