ما در این مطلب به مبحث طراحی دکوراسیون داخلی درمانگاه خواهیم پرداخت. برای انجام همه ی خدمات و طراحی دکوراسیون مثل: طراحی داخلی دکوراسیون فروشگاه، پوشاک، فروشگاهی، دکور فروشگاه و طراحی مغازه و ویترین، دکوراسیون داخلی و ….. میتوانید با شرکت دکوراسیون پایا تماس بگیرید.
اصول طراحی داخلی درمانگاه
در طراحی داخلی درمانگاه احتیاج می باشد که برای انتخاب کردن اجزایی که برای طراحی داخلی بیمارستان یا درمانگاه استفاده می گردند به نکات بهداشتی حساسیت بسیاری داشت. در حقیقت همین اصل می باشد که طراحی دکور درمانگاه را با دکوراسیون بقیه ساختمانها متمایز می نماید.
برای رعایت این اصل احتیاج می باشد رنگ ها و بافت های استفاده شده در طراحی کلینیک پزشکی طوری انتخاب شوند که هر نوع آلودگی را به خوبی نمایش دهند و از آن مهم تر اینکه قابل شستشو باشند. توجه نکردن به چنین نکاتی میتواند اثرات منفی بر طراحی دکوراسیون درمانگاه گذاشته و عملاً هزینه نمودن برای طراحی دکوراسیون مطب را بیفایده نماید.
دقت در نورپردازی محیط های درمانی
در طراحی داخلی هر جایی با هر کاربردی، یکی از مواردی که نقش خیلی مهمی دارد و خیلی هم اثرگذار است، نورپردازی میباشد.
طراحان دکوراسیون پایا توصبه می نمایند در طراحی دکوراسیون درمانگاه، نورپردازی حتی توانایی آن را دارد که بر روحیه بیماران تاثیر بگذارد، به گونه ای که نور خیلی زیاد و متمایل به طیف آبی استرس را زیاد می کند، در حالی که نور اندک و متمایل به طیف زرد سبب خستگی می شود؛ از همین رو در طراحی داخلی درمانگاه یا بیمارستان می بایست به شدت به نور و رنگ انتخابی توجه داشت.
به همین دلیل به نظر میرسد استفاده کردن از چراغ های ترکیبی با رنگ روشن و گرم می تواند انتخاب خوبی باشد. مطالعات هم نشان می دهند که هر چه نور مصنوعی فضا به نور طبیعی خورشید نزدیک تر باشد اثر بهتری هم به همراه خواهد داشت.
استفاده از عنصرهای طبیعی
عنصرهای طبیعی همان وسایلی می باشند که به طبیعت تعلق دارند؛ به صورت کلی چنین عنصرهایی توانایی آن را دارند که موجب تلطیف فضا گردند و به تبدیل یک فضای خشک و آزاردهنده به فضایی شاداب و روح بخش کمک نمایند. از چنین عناصری می شود به گیاهان اشاره نمود؛ گیاهان افزون بر تأمین اکسیژن محیط می توانند به محیط درمانگاه روح بدهند.
البته می بایست به این موضوع هم اشاره کرد که استفاده کردن از گیاهان طبیعی در طراحی داخلی بیمارستان ها به علت آلودگی هایی که امکان دارد ایجاد کند، معمولاً رد می شد. با این حال می شود در چنین وضعیتی به جای استفاده از گیاهان طبیعی، از گیاهان مصنوعی استفاده نمود.
یکی دیگر از اقداماتی که می شود انجام داد این می باشد که از تابلوهایی زیبا (مخصوصا با مناظر طبیعی) استفاده نمود. همینطور بعضی اوقات از طرف تیم طراحی دکوراسیون پایا پیشنهاد می شود که در طراحی سقف درمانگاه و مخصوصا سقف اتاق های عمل، از تصویرهای آسمان آبی استفاده شود که اثر شگرفی بر روحیه بیماران دارد.
اماکن درمانگاه:
سالن انتظار
یکی از مهم ترین قسمت ها در فضاهای درمانی که مرتبط با مراجعه کنندگان و بیماران می باشد و باید انتظارات آن ها را برآورده نماید طراحی دکوراسیون سالن انتظار می باشد. در شرکت دکوراسیون پایا این بخش به عنوان یک محیط کانونی همیشه مورد توجه می باشد.
لازم می باشد که این سالن به اندازهی کافی بزرگ باشد و به تعداد کافی هم دارای محیط هایی برای نشستن باشد. همینطور نباید از نورپردازی و زیبایی آن هم غافل شد. بهتر می باشد که سالن انتظار در مرکز واقع گردیده تا بهترین دسترسی از آن به همه ی مطب ها فراهم شود.
هرچه در این بخش هر احتیاجی در نظر گرفته شود سبب محرز شدن حرفهای بودن مسئولان درمانگاه یا بیمارستان برای مراجعان میگردد؛ به طور مثال در این فضا می بایست محل رفت و آمد و امکانات مناسب برای معلولان فراهم باشد.
پذیرش
پذیرش یکی از بخش هایی است که می بایست به نحوی طراحی شود که به بهترین حالت بتواند بیماران و مراجعان را کنترل نماید و با استانداردهای موردنیاز در موقعیت مناسبی در طبقه همکف قرار گرفته باشد. قسمت پذیرش نشان دهنده مقدار اهمیت شما به مراجعه کنندگان می باشد به همین جهت احتیاج است حتما این قسمت را به دقت دیزاین کنید و در طراحی داخلی درمانگاه به این قسمت توجه مخصوصی داشته باشید.
این مورد به این جهت در طراحی درمانگاه مهم می باشد که اولین مکان روبرویی مراجعه کننده با شما می باشد. و شکل ظاهری این قسمت نشان دهنده کیفیت کار شما می باشد.
داروخانه
یکی از بخش های ضروری در طراحی داخلی درمانگاه ها و بیمارستان ها داروخانه می باشد که می بایست در طبقه همکف با دسترسی ساده نسبت به دیگر بخش ها قرار بگیرد. طراحی دکوراسیون داروخانه در دکوراسیون درمانگاه خیلی تاثیرگذار می باشد، میزان هماهنگی میان اجزا و دسترسی مناسب برای متصدی داروخانه خیلی پر اهمیت می باشد.
اتاق های معاینه و مطب ها
در طراحی داخلی اتاق های معاینه و مطب ها می بایست الگوی یکسانی ارائه گردد. این فضاها احتیاج می باشد که طوری طراحی شوند که تجهیزات درمانی در آن به صورت مناسبی قرار بگیرند.
همینطور طراحی این بخش ها باید به نحوی باشد که هر مطب به بخش های مربوط به خودش نزدیک باشد. به طور مثال مطب های مرتبط با قلب می بایست به اتاق های تست ورزش و یا نوار قلب نزدیک باشد تا دسترسی بیمار را تسهیل نماید.
در طراحی مطب دندانپزشکی هم بخشی برای انتظار مراجعان باید تعبیه گردد که نزدیک به اتاق پزشک باشد چون کار ترمیم دندان ها در دو یا سه مرحله امکان دارد انجام شود.
محوطه محیط های درمانی
محوطه محیط های درمانی افزون بر فضایی سبز,
- کافه برای استراحت کردن بیماران
- نیمکت
- محیط هایی برای همراهان بیمار
- پارکینگ تا از حجم ترافیک کم کند
- فضای دسترسی
- ورودی و خروجی مخصوص آمبولانس داشته باشد تا در صورت ازدحام بیماران ایرادی برای بخش اورژانس و حرکت آمبولانسها پیش نیاید.
کلام آخر
طراحی داخلی درمانگاه افزون بر تخصصی بودن نیاز به مهارت بالایی در اجرای دکوراسیون دارد. تیم دکوراسیون پایا با سال ها سابقه در طراحی دکوراسیون محیط های درمانی آماده همکاری با پزشکان محترم و تمام بیمارستان ها است.